Hemp kemp

Vítejte v ochutnávce projektu ,,Hemp Kemp,, a SVATOBORec, který je vlastně obnovou bývalého dětského tábora na vrchu Svatobor, u Sušice nad Otavou. Celé to začalo tím, že jsme hledali kvalitní pramenitou vodu do naší nápojové linky. Zde na pozemku, který má krásnou energii, historii, polohu i čistý přírodní ráz okolní krajiny jsme nalezli vodu dle našich představ, a protože voda je životodárný zázrak, tak okolí pramene by mělo být čisté, bezpečné a plné pozitivního náboje. Proto bylo jisté i nevyhnutelné, že celý pozemek musí projít celkovou očistou. 

Ve fotogalerii naleznete pár míst projektu, které jsou na dobré cestě k brzkému dokončení, a které před počátkem prací vypadaly smutně. Dnes, po dvou letech od počátku obnovy již dělají radost, jak nám, tak i četným návštěvníkům magického místa (Svatoboru).  

Po dokončení projektu bude celý areál volně přístupná botanická zahrada, místo pro setkávání, pořádání kulturních akcí i k poklidnému odpočinku. 

Pozemek je veden jako sportoviště a rekreační plocha, což nás vedlo k vybudování snad nejmenšího lyžařského areálu na světě s délkou svahu asi 133 metrů :D Po okolních loukách najíždíme vlastní rolbou běžecké stopy a další sportovní aktivity budou přibývat a to pro všechna roční období. Rekreační plocha je nedílnou součástí projektu. V sezóně sklizně konopí bude kemp využíván převážně jako základna pro lidi, kteří si budou chtít přijet ozkoušet práci s rostlinami a být blíže krásné přírodě. V jarních a letních měsících bychom rádi uvítali převážně veganskou komunitu lidí, pro které je velmi těžké něco podobného nalézt a v zimních měsících bude místo hojně navštěvované sportovně založenými lidmi a rodinami s dětmi, které ocení malý svah pro poklidné seznámení se zimním vybavením. 
Areál bude multifunkční a bude otevřen všem lidem, kteří chtějí být ve svých životech dobrými lidmi. Pamatujte, že při každé návštěvě Šumavy máte místo, kde je dobré se zastavit a kde vám bude dobře. 
My v Dobrém Konopí se na Vás těšíme