O Dobrém Konopí, krizi a naději

Za 12 let naší práce je možné, že se už známe a že jste nějaké naše produkty již vyzkoušeli. Protože ale farma neměla žádnou webovou ani jinou prezentaci, tak jsme se setkali pouze na veletrzích, festivalech, poutích, farmářských trzích, stáncích a nebo v prodejnách. Nebyli jsme nijak výrazně sdílní ani v tématech o situaci na trhu, legislativě, růstu firmy a krizích, které nás od začátku provázejí.

Konopí nám dává velkou naději a pozitivitu, a proto bychom rádi tento příspěvek pojali v podobném duchu. Protože ale stejně jako lidstvo, tak i přírodu a konopí provází těžké časy, chtěli bychom také ukázat na druhou stránku tohoto tématu, která už tolik příznivá není. Nová legislativa neumožňuje uvést na trh konopný čaj. Žádný výrobek, který obsahuje květ, nesmí být označován jako potravina. Výrobky, které lidem fungují a které dělají radost konopářům z dobře odvedené práce, jsou často za hranou legality. Ano, můžeme najít výrobky s vyobrazeným listem a koupit si je v lékárnách nebo v drogeriích, ale ty jsou převážně vyrobeny ze semen, aromat a nebo je konopí pouze na obalu.

V médiích a mezi lidmi se čím dál častěji mluví o legalizaci. Tím se samozřejmě myslí zahrádkářská verze, která dosahuje vyššího procenta látky THC. My v Dobrém Konopí spolu s dalšími poctivými výrobci jsme ale za svou praxi získali jistotu, že polní produkce tzv. technického konopí je plnohodnotná verze pro většinu populace, která rostlinu vyhledává. Je zde shodná snad až tisícovka obsažených látek, jen s rozdílem, že neumí omámit. Technické konopí může být tedy vhodné i pro děti, sportovce, důchodce a pro všechny, kteří chtějí žít s čistou hlavou.

Dobré Konopí zasvěcuje život práci na polích, kde ručně sklízíme miliony rostlin. Nikdy jsme nepoužili ani kapku umělých hnojiv nebo postřiků. Všechny výrobky jsou vegan a mnoho z nich jsou v raw kvalitě. Jsme fair trade vůči poskytovatelům půdy a lidem, kteří se na celé věci podílejí. Záměrně nepobíráme žádné dotace, nemáme půjčky a ani za námi nestojí investoři. Dnes, v době kdy máme zázemí, zkušenosti, výsledky, dobrý tým a velké množství skladem, jsme připraveni dodávat do vašich domácností pouze to, co považujeme za funkční a přínosné. I když zatím není obal zrovna převratný, tak jeho obsah dosahuje krásy ve všech aspektech.

Příspěvek je pobídkou k začlenění výrobků do vašich životů a zároveň prosbou o vaši podporu v době, kdy firma přerostla (typické pro rostlinu konopí) do fáze, kde pro životaschopnost již nestačí, abychom si v týdnu při běžném nákupu hodinu povídali v našich prodejnách o schopnostech rostliny a o víkendech na trzích spolu mlaskali konopnou zmrzlinu. Tím, že půjdete na stránku obchodu a vyberete si cokoliv co vám přijde pro sebe a vaše blízké přínosné, pomůžete udržet nad vodou lokálního výrobce a my za to budeme stále neúnavně pokračovat v tom, co považujeme za životní poslání.

Za celý tým Dobré Konopí nám všem přeji, aby nás pevné zdraví provázelo a s jarem jsme zase rozkvetli.